В покров на Божията слава
И чух силен глас от Небето,
Който казваше: ”Сега дойде
Спасението, силата и Царството на нашия Бог и властта на
неговия Христос...
Откр. на Йоана, гл 12 стх 10
Ще дойде ден - денят на слава,
Когато всичко оживява.
Просторът ще кънти от песни -
Една от друга по-чудесни!
Небето обич ще излива –
Ще напоява всяка нива.
Реки от радост ще се гонят
Тържествено ще дойде конят –
От него Бог ще поздравява
Облян от светлина и слава.
Ще блеснат всичките пътеки
Да мине Той, да види всеки.
Тогава ще пристигнат хора –
Работниците без умора,
Защото ще се ражда радост,
А с нея идва вечна младост
и Раят слязал на земята
ще радва винаги сърцата!
Ще дойде ден – денят на слава
и нека никой не забравя,
че Бог за всеки дом е сторил,
на всеки нежно е говорил,
че тази красота и слава
дарява всекимо тогава,
когато в стадото му бяло
Е влязъл, щом си е задало.
Кога с пастира той вървял е
и Истината му съзрял е.
Че в този ден сред белотата
Ще дойде ангел на земята
В едно със Господа – Иисуса.
Тук нека всеки да послуша!
Тефтерите от Небесата
Сами ще слязат на земята
И ангелът ще зачете:
„Елате, тук са имената,
В едно със тях са и сърцата
Записани по воля Божа!
Н искам никой да тревожа.
Отдавна времето изтече.
Небето мъдро ви предрече,
Чрез словото на Свята книга,
Че тука всичко се постига,
А горе с радост се живее –
Сърцето винаги ще пее!”
Повярвайте! – от всеки ъгъл
Зовеше словото ранено.
Нареждаше разбъркан пъзел,
Развързваше затегнат възел.
Той път проправяше за всеки –
Шосета, пътища, пътеки
И предвещаваше тогава
За идващата Своя слава.
За кладенеца със водата,
Че ако пиеш ти от нея,
Тя вечно в тебе ще живее.
Със нея винаги си с Бога.
Изчезва всякаква тревога
И ето го денят на слава:
Светът се срутва за забрава.
Под него дяволът лежи
Със хилядите си лъжи...
Потъват власти и престоли
И нека никой да не моли,
Че времето за всичко мина,
Лети поредната година...
Кой Бог е слушал и живял
По думите на тоз Спасител,
Спасен завинаги остава
В покров на Божията слава.
Аз писах що ми Бог говори.
Не искам с мене да се спори,
Защото съм проводник само,
Но Бог подкрепя мойто рамо!
© Стойна Димова Все права защищены