- В постигнато любовно тъждество,
познах с теб дъха на тишината -
озареното за двама естество:
интимното ядро на красотата!
- Преминах, Мо, през адовите мъки
и често пъти връщам се обратно -
затуй с тебе станах вече Лъки,
с тях разделяйки се безвъзвратно.
Щом нежните талази ненавиждаш,
ти навлизаш вече в изневяра -
човечността у себе си обиждаш:
за естеството губиш точна мяра,
а то напада те, не ти прощава,
поглъща жадно веселия смях
и може би така си отмъщава,
чрез бликване на чувството за грях…
- В постигнато любовно тъждество,
познах с теб дъха на тишината -
озареното за двама естество:
интимното ядро на красотата!
- Преминах, Мо, през адовите мъки
и често пъти връщам се обратно -
затуй с тебе станах вече Лъки,
с тях разделяйки се безвъзвратно.
Стражите на любовта са завистливи
и изискват пътят да е съвършен,
че когато станат те ревниви,
хвърлят примки и попадаш ти в плен,
а пък там любовното видение
накърнява тъждеството – твоят Бог
и връхлита те със злост съмнение,
за да станеш ти самият строг.
- В постигнато любовно тъждество,
познах с теб дъха на тишината -
озареното за двама естество:
интимното ядро на красотата!
- Преминах, Мо, през адовите мъки
и често пъти връщам се обратно -
затуй с тебе станах вече Лъки,
с тях разделяйки се безвъзвратно.
Тук ще кажа за пореден път изрично:
тъждеството е от двама съградено
и единствено и само хармонично
може то да бъде споделено,
че дори и дребните съмнения
правят отношението нищожно,
за да се родят и притеснения,
простото превръщащи в сложно.
- В постигнато любовно тъждество,
познах с теб дъха на тишината -
озареното за двама естество:
интимното ядро на красотата!
-Преминах, Мо, през адовите мъки
и често пъти връщам се обратно -
затуй с тебе станах вече Лъки,
с тях разделяйки се безвъзвратно.
© Валери Рибаров Все права защищены
Използвам случая да ти благодаря за Лъки - твоята героиня, която, заедно с моя герой Мойсей утвърждават достойно пътя на святостта, като носители на нов мироглед.
Поздрав!