Над прагове стреснати в сънност
Приведен под примерни думи
Отнасям невинни на дъното
Протести неслучайно разумни...
Непреклонно опазвам в спомени
С богата в леда безтегловност
Обеднели в летните спорове
Мисли в пристрастна условност...
Не намирам научни основи
Да скривам неслучайно поискани
Откровения натрошени виновно
С неразбиращо в зъбите стискане...
© Пламен Христов Все права защищены