29 июл. 2024 г., 00:47

В силата си станах слаба.. 

  Поэзия » Любовная
141 0 2

Минало ли? Триста зими. Лято – миг е или два.
Скелет в гардероба, рими, мисъл в нечия глава.
Закопнели тръпни пръсти, щурчова цигулка тиха,
любовта – на теб да кръсти няколкото нежни стиха.

 

И съдбата днес е друга тя ли пътя ми избра?
Белези, тъга, съпруга... Днес съм малко по-добра.
Мъдростта ми грош не чини, ти ми дай и лик, и име,
и за дни, като години безпризорна приюти ме.

 

Нямам много. Плам, тревога, обич, песен и душа,
силата, че още мога от любов да съгреша.
В женствената кротка леност аз вода съм ти и хляба,
промених се несъмнено. В силата си станах слаба.

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??