13 февр. 2016 г., 19:18

В теменужената нощ 

  Поэзия » Любовная
407 0 2

                                                          В теменужената нощ

 

Не се чуди на моята любов

в сърцето ми завинаги остана

топли, огрява те, ако си готов

като огън в душата ми застана.

 

Омразата изхвърлих като дете

заедно с парцалената стара кукла.

Сега душата ми за теб копнее и чете

вълните на морето в живота ми до тука.

 

Бродя по земята с вяра, търсеща

нежност и ласките горещи и добро сърце.

Летя като облак, като слънце гореща

за ласки готови топли ръце.

 

И докосна ме силно гореща любов

превърна ме отново в младост,

в болка и в дързост живота суров

и усещам шепот  и омайваща сладост.

 

Бях забравила в свян от белите коси

колко сладостно е да вярваш и обичаш

сърцето като избуял посев се люлее и носи

чаровна усмивка, моя  радост ме наричаш.

 

Аз съм жива!... Радостта ме топли!

Дори сънят ми цветен е красив.

В теменужената нощ изричам вопли.

Душата ми цъфти!... Денят ми е щастлив!

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??