В ТЪРСЕНЕ НА СЕБЕ СИ
Ходиш, скиташ по света,
щастието да намериш,
а то пред твоята врата
тихо чака да го видиш.
Щастие с пари не се купува,
то не се гради,
дори и цент не струва,
нито грош дори!
Живее в нашите усмивки,
в сърцето разтуптяно от любов,
а не в новите покривки
и не в златния, красив обков!
То е като голото новородено,
иска твоята майчина гръд.
Да го откърмиш му е отредено,
а не да го воюваш с прът!
Недей да търсиш туй, що имаш,
а просто погледни напред.
От чуждото недей да взимаш,
че всичко ще превърнеш в лед!
Всеки сам е малко чудо.
Всеки е една вселена.
Не искай да си нещо друго!
Няма любов несподелена!
© Иванка Неделчева Все права защищены