В умисъл
На В.
Да сториш добро е в безкрай измерения,
невинност оставаща с първи видения,
да пазиш родената в рая, вселенския,
душевност покълваща с първи мъчения.
Усмихвай се щом те повее тревогата,
дарявай из мигом, по детски наивностно,
прегръщай щом те ругае и болката,
обичай изцялом, по ангелски истинно.
Да сториш добро е в безкрай измерения,
то няма лице, но в безкрай проявления,
да пазиш отрочето на правдиви решения,
тогиз е с цената на райско творение.
Да сториш добро- ти надмогнал си земното....
© Ивелина Дамянова Все права защищены