Има души –
безкрайно синьо небе са,
към вечността в тях можеш да политнеш.
Има души –
галещ изгрев, милващ полъх са,
с тях на воля можеш да препуснеш.
Има души –
буйна росна трева са,
в тях на воля боса можеш да препуснеш.
Има души – меко кадифе са,
в тях сълзите свои можеш да изгубиш.
Има души –
жежка огнена лава са,
а в тях и дълго да гориш,
в Истината пак можеш да възкръснеш.
Има души –
океан примамлив – смирено любещ са,
в тях оазиса бленуван можеш да откриеш.
Но... има души...
Те бездни, дълбоки и тъмни са.
И зов дочул, ако ръка подадеш,
в мрак хищен можеш да пропаднеш.
Души, души, души…
Колко ли са?
Колкото светулките в кошницата звездна.
Моята?
Каква ли е?
Тя е мълчалива вселена.
Самадхи
1.09.2016
© Гюлсер Мазлум Все права защищены