19 сент. 2023 г., 14:23

Вапцаровска вяра 

  Поэзия » Другая
152 0 0

С Вапцаровска вяра аз дишам,

мечтая в простора на небосвода,

тъй както знам стихове пиша,

обичайки твърде силно живота.

Разстрелян жестоко поета - огняр

остави ни своите песни,

живота да бъде по-светъл и бял

и дните добри и чудесни.

Совалки и сонди вдигаме днес.

Вселенския път от нас овладян е.

Човешкият труд, ум и прогрес

достигнаха космоса необятен.

... Да вляза във взривна ракета сама,

във времето наше, което

не би се учудил изобщо света,

днес спътници има в небето.

Отдаден в копнежи за утре

и недоживял началото ново

поетът – борец за щастие

покъртва народа с огнено слово.

Аз вярвам в зората на бъдния ден,

тъй както Вапцаров мечтал е ...

Той е Прометеевски огън за мен

и винаги в нас ще живее.

© Силвия Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??