Вдъхновение
Желая цвят, искам образ,
за да мога да творя.
Помогни ми, утро,
подкрепи ме, ден,
за да открия най-доброто,
създадено за мен.
Какво да правя като
вдъхновението награби ме сега?
Пак въпроси, а отговорът е
в моята усмивка и в моята сълза.
Искам извинение, защото
това е гласът на моята душа.
Повтарям ли се пак, извинявам се -
просто така по-малко притеснявам се.
Мисълта ми гладко си върви,
а химикалът направо се взриви.
Това съм аз, това е важното.
Че поривът във мен не спира,
не натрапва се, а безгрижно
си реди... че дори може и да полети...
© Петрова Все права защищены