8 янв. 2023 г., 13:22

Вечният миг 

  Поэзия
538 1 1

ВЕЧНИЯТ МИГ

 

... някой ден във час на скука или в миг на самота
ще изхвърля на боклука непотребните неща,
кътани със постоянство по житейския ми друм –
тример, тапи от шампанско, стар визитник и албум,
челик-сопа, лимка, плувки, крушка от угаснал фар,
чифт изгърбени обувки – кой бе твоят обущар? –
ключове – заръждавели, към забравен нейде свят,

 

шепа смешни бутонели, счупен фотоапарат,
карта от незнайна банка – нито салдо, ни PIN-код,
стари песнички в диплянка, дето пя ги цял живот,
картичка от Будапеща, седем чашки за саке,
никъде до днес не срещнах катафалка с ремарке,
неизползван бинт за рана след преглътнат вече вик –
всъщност, тази нощ в казана тикнах своя вечен миг.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??