1 мая 2016 г., 15:31

Великден е 

  Поэзия » Для детей
623 2 9

Великденско огънче плахо гори
във шепите детски. Свещица.
Пренася тя истини - божи лъчи.
Запалена в храм вощеница.

Запяват камбани и славят мига,
във който Христос е възкръснал.
Изпращат ни вяра - горчива сълза
от силата бяла на Кръста.

И химните святи прославят света.
Иконите жажда подклаждат.
Разцъфват усмивки, ухаят цветя.
Във пролет денят се възражда.

Великден е. Писани цветни яйца
даряват се в слава на Бога.
Да има надежда за бъдни дела.
В душите... любов светлоока.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??