Докато "златното сечение" рисуваш с език,
разпятието златно, провиснало от врата ти,
докосва яйцата, събрали в себе си вселенската мъдрост.
На кой бог се кланяш, дяволско творение?
На УМ или на УР - различни божества на Светлината?
В ириса на примижалите очи
съзирам я, разложена до спектър.
Езичнице, не можеш ме подкупи
с мъниста разноцветни
от едно измамно удоволствие!
© Богдан Все права защищены