26 мая 2015 г., 21:55

Великолепието на природата 

  Поэзия » Другая
706 1 0

ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ПРИРОДАТА

 

Светът, в огледало така вълшебно

от перлена роса, къпан се оглежда.

Вълшебството за всички е потребно

и е  извор непресъхващ на надежда.

Събужда се денят в пурпурни лъчи

и милостиво земята слънце озарява.

От възхищение всичко живо мълчи,

а блясък величествен очи заслепява.

В небето смарагдово, плуват унесени

облаци пролетни, като кораби бели.

Красиви дори са и есенно намръщени,

когато вихрите стремглави са ги поели.

Здрач се спуска и догаря светлината,

небето нощно покриват го звезди.

Сърп лунен разкъсва тъмнината

и в снега проблясват котешки следи.

Природата е свидна майчица на всички,

тя нарича се с името "Великолепие".

От жителите земни хората еднички,

съзнателно да я пазят имат задължение.

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??