ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ПРИРОДАТА
Светът, в огледало така вълшебно
от перлена роса, къпан се оглежда.
Вълшебството за всички е потребно
и е извор непресъхващ на надежда.
Събужда се денят в пурпурни лъчи
и милостиво земята слънце озарява.
От възхищение всичко живо мълчи,
а блясък величествен очи заслепява.
В небето смарагдово, плуват унесени
облаци пролетни, като кораби бели.
Красиви дори са и есенно намръщени,
когато вихрите стремглави са ги поели.
Здрач се спуска и догаря светлината,
небето нощно покриват го звезди.
Сърп лунен разкъсва тъмнината
и в снега проблясват котешки следи.
Природата е свидна майчица на всички,
тя нарича се с името "Великолепие".
От жителите земни хората еднички,
съзнателно да я пазят имат задължение.
© Весела Найденова Todos los derechos reservados