Загубих се в пътеките дъждовни
и вятърно почуках на капчука -
отекна тишина...
Така във мен родиха се капки неволни
и спусна се водопад за разтуха -
океанна сълза.
Прибрах водите на морето в себе си,
изплаках ги със първата роса
... родих дъга...
Посипах пясъка с вълните си
и тръгнах боса по нежната трева -
открих света!
© Вечерница или Зорница Все права защищены