Какво ли значи справедливост
в изпълнения със неправди свят,
свят, в който зад привидната учтивост
очите на двуличника блестят...
Какво разбирате под добродетел,
щом лицемерие и алчност са на власт,
щом ценностите са превърнати във пепел,
а съвестта без право е на глас...
Какво за вас е думата човечност,
щом хората така сме озверели,
и дали ще ни е нужна вечност
да разберем какво сами сме си отнели...
Какво, кажете, е достойнство
във времена на липса на морал,
какви са вашите представи за геройство,
за принципи и чест, за идеал?
Какво ли означава да си силен,
щом да помагаш признак е на слабост?
Не знам, но може би по детски съм наивен -
в доброто вярвам! Да си човек е храброст!
© Калински Все права защищены
https://youtu.be/mVgORRM4w_E!