11 мая 2017 г., 10:08

Верона 

  Поэзия » Любовная, Оды и поэмы
657 0 1

Ромео и Жулията
 

Орис, съдба.
Любов и вина.
Вражда нелепа, 
сляпа и пропита
с ближна кръв.
Влюбени, род разделя,
напразно в окови ги коват.
О, неразумни глупци,
нищо не ги дели.
Обричат се на вечен мрак,
отрова и кинжал свещен,
Любов по-велика от смъртта.
Мир за глупците,
на жестока цена.


Л.С.

© Spas luchev Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??