1 мар. 2009 г., 11:20

Весела пролет 

  Поэзия » Для детей
1299 0 12
 

ВЕСЕЛА ПРОЛЕТ

 

Зазвъняха весело капчуци,

потекоха пълни улуци.

Разцъфтяха китни овошки,

затичаха бързи стоножки.

Усмихна се топло слънцето,

от сън се събуди зрънцето,

прободе пръстта с главичка,

разтърка сънливи очички,

ръчички към Слънчо протегна,

за път дълъг нагоре се стегна.

Цъфнаха цветята в градинки,

литнаха червени калинки,

Люшнаха брезите косици,

забълбукаха бистри речици.

Звъннаха медни звънчетата

на агънцата на вратлетата.

Запяха радостни птичките,

зажужаха работливи пчеличките

Забързани по пътечките

се защураха буболечките.

Поникна зелена тревицата

излязоха вънка дечицата,

по равни, росни поляни,

заиграха весели и засмяни

Затопуркаха бързи крачетата,

събудиха от сън мечетата.

Пролетта дойде на земята

и на хората във сърцата.

 

1983г.

 

 

Честита на всички Баба Марта с пожелание за здраве и радост !!!

© Даша Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??