Страната ни е подивяла,
преследват ни и страх, и бяс;
и вместо лястовица бяла,
чер гарван пак кръжи над нас.
Заплахи, бомби и омраза,
мълчи уплашеният град.
Прерасна кризата във спазъм.
Дано не стигнем до колапс!
© Иван Миланов Шопов Все права защищены