9 мар. 2011 г., 10:01

Вината 

  Поэзия » Другая
518 1 1

Стаила в гърдите

любов, топлина,

ласка и нежност,

сила, светлина,

вървиш през живота

и имаш вина

единствено само,

че ти си жена.

Създаваш човека

герой, престъпник,

гений, подлец,

родоотстъпник.

Даваш живот

и имаш вина

единствено само,

че ти си жена.

Че обичаш еднакво

всяко дете,

което кълнило

от тебе, расте...

и за обичта си имаш вина

единствено само,

че ти си жена.

Светла, че правиш

мъжката нощ,

че пазиш във себе си

вярност и мощ,

моля те, вярвай ми,

имаш вина

единствено само...

че ти си жена.

 

Харита Колева

 

 

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??