8 окт. 2019 г., 08:02

Вѝно, вѝно... 

  Поэзия » Другая
327 0 2

Вѝно, вѝно, бѝстро вѝно,

аз те искам, аз те пия!

В чаша тихо сън сънѝш,

в мен си лудо и шумиш.

 

Вѝно, вѝно, руйно вѝно,

аз те любя, аз не крия!

В буре кротко ти стоиш,

в мен си огън и гориш.

 

Вѝно, вѝно, старо вѝно,

аз те пия, аз не крия!

В скръб ме сгряваш и тешиш,

в радост песен ми редиш.

© Хари Спасов Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??