Виновна съм!
За всичко.
И... за всички.
За старците -
предъвкващи корички.
За болните,
протестни ветрове.
За сивите звезди...
и цветове.
За бълващите ситост лимузини.
За звездните ни мисли -
по чужбина.
За властващите,
фрашкани профани.
За сбръчканото детство -
наркоманно.
За тъжните зачатия-усмивки.
За клиниките -
болни -
от запивки.
За Слънцето -
потулено зад Облак.
За просяка -
с каскет от людска злоба.
За парното.
За тока.
За водата...
И риска -
да прекрачиш зад Чертата.
За капката -
озонно-магистрална.
За Корена -
мъждукащ по спирала.
За утрините -
сиво-бездиханни.
За жалкото очакване -
измамно.
За немощния порив -
нощновиещ...
Виновна съм.
Виновна!
Аз.
А...вие?
© Донка Василева Все права защищены
А ние-май сме по-виновни и от тебе?
Поздравления!!!