27 мар. 2009 г., 07:59

Виолетово 

  Поэзия
606 0 3

Виолетово

 

Низ от нежнокрили сини пеперуди
плава в утринния небосвод.
Бисерния цвят на пролетта събуди
за настоящия мечтан живот.

 

Копринено цветовете се разтварят
и пак копринено излъчват аромат,
и в синята прегръдка ще останат,
в синята прегръдка на денят.

 

Лилавее вятърът със повей,
повей на сладки пеперудени мечти.
Златопеещо продумва славей,
пее за близко-далечните звезди.

 

Виолетово нашепват вишните
за своята горчива сладост.
Виолетово напомнят скришните
копнежи на пролетната младост.

 

Безучастни остават само перлите,
разсипани насред парещия златен бряг,
разсипани, оставени, забравени,
понесли тъжно пенливия морски бяг.

 

Велурено-нежно докосват се крила,
крила синьо-лилави на пеперуди копнежни,
обгръща ги кадифено-приказна мъгла
и влюбено притихват в дните пролетно-валежни...

 

 

25.03.2009 г.
(сряда)
19:27 ч.

 

 

© Михаела Грънчарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно!
  • Великолепни картини рисуваш!
    Поздравления!
  • Ех, колко красиво - представих си картината! Да можех да я нарисувам! Жива е - пролетна! Поздрав!
Предложения
: ??:??