21 апр. 2020 г., 11:22

Вирус - шах 

  Поэзия » Философская
471 0 1

Вирус - шах

 

Веселият шум от Райските градини,

на път за Ада - отшумя.

И от лицата - бледи, безпощадни, сини,

смях на вампири проехтя.

 

В черните предели на безкрая,

лъчи изгасваха в нощта.

И някой, някога, дали ще знае -

как точно случи се това.

 

Как грохна цялата Земя

върху плещите на невинните съдби...

И безпощадна - тя се извъртя,

за да не гледа даже отстрани.

 

Защо Мъртвилото ни нас споходи?

Каква натрупана вина

от вековете на несгоди,

като потоп ни връхлетя?

 

И този Вирус - Глупостта ни,

удави нашия живот,

за да накаже наглостта ни.

Бог - дава ли последен ход?

 

 

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??