8 июн. 2014 г., 19:03

Влага 

  Поэзия » Пейзажная
461 0 0

Октомврийски следобед

Земята е подгизнала от

влага

оглежда се във локвите небе

със хладни пръсти ме пощипва

вятъра

напомняйки октомври че дойде. 

Паважът е притихнал под листата

завили го след есенния дъжд

и цветните чадъри е подгонил

по улиците хладни изведнъж.

Работният ми ден пристъпва бавно

в следобедните тихи часове

кафето дреме в свойта чашка свито

в монитора блещукат разни светове.




© Тодор Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??