Jun 8, 2014, 7:03 PM

Влага 

  Poetry » Landscape
465 0 0

Октомврийски следобед

Земята е подгизнала от

влага

оглежда се във локвите небе

със хладни пръсти ме пощипва

вятъра

напомняйки октомври че дойде. 

Паважът е притихнал под листата

завили го след есенния дъжд

и цветните чадъри е подгонил

по улиците хладни изведнъж.

Работният ми ден пристъпва бавно

в следобедните тихи часове

кафето дреме в свойта чашка свито

в монитора блещукат разни светове.




© Тодор Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??