8.06.2014 г., 19:03 ч.

Влага 

  Поезия » Пейзажна
464 0 0

Октомврийски следобед

Земята е подгизнала от

влага

оглежда се във локвите небе

със хладни пръсти ме пощипва

вятъра

напомняйки октомври че дойде. 

Паважът е притихнал под листата

завили го след есенния дъжд

и цветните чадъри е подгонил

по улиците хладни изведнъж.

Работният ми ден пристъпва бавно

в следобедните тихи часове

кафето дреме в свойта чашка свито

в монитора блещукат разни светове.




© Тодор Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??