Час, минута и секунда
образуват вечен кръг,
отброявайки живота,
приближавайки смъртта.
Но дали кръгът е вечен,
щом човек го е създал
и когато той изчезне,
циферблатът ще е спрял?!
А стрелките озвучават
устремения ни ход,
безпощадно управляват
надпреварата-живот.
Ако можех да превърна
две секунди във една
и до двайсет, не до десет
винаги да преброя...
Но уви е невъзможно
има строги правила,
а животът отминава
бясно, като влак стрела!
Всеки влак обаче спира
пътници за да качи.
През прозореца се взирай
и доброто потърси.
Че от него е родена
и секундата - живот,
аз и ти,и то,и всички-
целият човешки род!
И откриеш ли доброто,
знай, че всичко си открил
и пази го и прави го -
смисълът, че жив си бил...
© Ивайло Симеонов Все права защищены