Кого да питам за надежда …
Стъмнено, времето привършва …
Пораснах, а пък пак съм същият,
забравил – Бог е във сърцата ни
и затова е толкова високо!
/… душата ми се смръщва и пие
от чашата на спомена. Наздраве!/
Кой по-пиян е –
аз
или душата ми?
И двамата не можем да се спрем,
прошка да дадем на лятото – а то …
безпаметно – за мъка … и за щъркели …
Затрупани от вещи – нищо не забравяме,
от мислите си стъкваме въжета
и облаците връзваме, не обясняваме,
друг да се изкуши и обясни.
/Разбира се, че ще сгреши./
Рано е да питам за надежда
и за ангели,
те ли са надеждата?
Става не мост,
а асансьор душата
оттук та до небето.
На всички познати езици има
плетове и тръни,
и по някое време
половината истина
все някой прескача.
Но друг е Човека.
С конци от спомени съшивам
скъсаното във небето.
И го пазя добре.
Че то днес…
какво ли
не се краде.
Само
тревата е глуха,
глухо расте,
но пък и глухо помни …
Ще продължим да си говорим за надежда,
дори и всичко пак да се повтори …
© Стоян Стоянов Все права защищены
Хареса ми!