26 апр. 2009 г., 21:10

Вода 

  Поэзия » Другая
649 0 7

 

 

 

облачни мълнии

вещаят прогноза за слънце

над виолетова пустиня

дъждовна

очароваща стихия

завихрящо пленителна

завладява неволно

дълбините на мрачния ден

 

 

изтича през сухите пръсти

на вятъра

гали прашния праг

на жадни безсъници

далече от сиатъл

близо до новородения копнеж

и до вярата

когато е окъпана

от дъжд

затрогващо очакван

но нечакан обезателно

потъва някъде

и се разлива

в утрото на порив

изначален

 

 

 

 

 

© Геновева Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??