17 мая 2007 г., 21:05

ВОДОПАД 

  Поэзия
463 0 4
ВОДОПАД

НА СКАЛАТА ТИХИЧКО ПРИСЯДАМ
И С РУЧЕЯ ЛИ БУЕН ПАДАМ,
С ПОГЛЕД НЕЖЕН, ЧИСТ И УСТРЕМЕН
СЪС МЕЧТИТЕ СВОИ В ТОЗИ ДЕН...

А ВОДАТА ОТ ИЗВОРА ПЕНЛИВ ,
БЪРЗО ЛИТВА С ПОРИВ ЩАСТЛИВ.
ПО СИПЕИТЕ КЪМ НИЗИНАТА,
ШУМ И ГРОХОТ СМУТИ ДОЛИНАТА.

ПОЛЪХ ВЪЗДУХ ГАЛИ МИ ЛИЦЕТО,
ВОДАТА ПЕНЛИВА РАДВА СЪРЦЕТО...
И КОСИТЕ СЕ ВЕТРЕЯТ ВОЛНО
КАПКИ, КАПКИ... ПРЪСКАТ МЕ ДОВОЛНО.

ЗЕЛЕНИНАТА, КОЛКО Е КРАСИВА!
С РОСНИ КАПКИ, ОСВЕЖЕНА, ЖИВА
И ХРАСТЪТ НАДОЛУ КАК НАДНИЧА ,
А РЕКАТА СКОКЛИВО СИ ТИЧА...

ДО ВОДАТА СЛЪНЦЕТО МЕ ПИПНА
И ДУШАТА С ВОДОПАДА ЛИТНА...
ПО ПРАГОВЕ, СКАЛИ НАДОЛУ ВРЕД
И МЕЧТИТЕ МИ ПОНЕСЕ БЕЗЧЕТ...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??