7 мар. 2012 г., 16:33

Вратите 

  Поэзия » Другая
594 0 5

Отворих вратите

и път пред мен се разкри.

Неясно очакване

за изхода в тъмни очи се стопи.

 

Отварям вратите...

и пред мен е безкраят...

неясен... пуст... самотен път.

 

Очакването ми за края,

за мястото където ще спра.

Умирам, силата ми се стопява

в навик - трудно е да спра.

 

Вратите отворих,

погледнах напред -

видях в нищото без име път.

Посоките събраха се,

компасът спря.

Побягнах... и се спънах -

паднах в праха.

Лицето прашно, уморено

сложих в своята ръка...

и зачаках счупено

да видя другата страна.

© Десислава Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??