19 мар. 2009 г., 01:59

Време 

  Поэзия » Любовная
440 0 0

Как исках то да бърза, на бегом,
когато дните ни, без ум, очаквах.
Летях през него, ветрогон,
от кал и тръни го откачах.

Как само молех се да спре,
кога до теб, прегърнати, заспивах.
Как шепнех му и исках да умре,
та двамата да бъдем живи.

 

Безсилен блъсках времето назад,
към мигове отминали и чудни.
Немòщен плачех в своя ад.
Очите ми проклинаха го будни.

© Никодим Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??