20 мар. 2007 г., 17:08

Време за любов 

  Поэзия » Любовная
2304 0 31
Видях - две птички се целуват
отвън, върху напъпилите клони.
Излязох. Бавно се събувам,
на пръсти стъпвам - да не ги прогоня.
Захласнах се. И малко им завиждам,
но не защото могат да летят.
Вали любов от тях. Така безгрижни
целуват се - като за първи път.
И в мен валя. Пороят ме отнесе.
Да стигна бряг - така и не успях.
Безсилна, пуснах плътната завеса
и наранени, чувствата приспах.
Зеленото в тревата ме събуди,
а птича песен вдъхна в мен живот.
Отново същата съм - нищо чудно.
Навън е пролет. Време за любов.

© Мая Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??