3 авг. 2007 г., 11:48

Вретено (Призма 43) 

  Поэзия
1879 0 9

Вретено
(Вените)

Вятър духа през Сърцата ни.
И преде. Преде.
Струни Вените. Крилата ни -
закърнелите - и те.

Спомен влиза през Вратата ни.
И преде. Преде.
Рани Вените. Децата ни -
непознатите - и те.

Ден почуква на Душата ни.
И преде. Преде.
Честни Вените. Лицата ни -
остарелите - и те.

Обич блика през Очите ни.
И преде. Преде.
Песни Вените. Ръцете ни -
огрубелите - и те.
*
Нека духа през Сърцата ни!
И преде. Преде.
Вечни Вени, щом децата ни -
живи са - и те!

12 Февруари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??