2 дек. 2023 г., 08:24

Все по-смирен, все по-добър 

  Поэзия
168 2 4

ВСЕ ПО-СМИРЕН, ВСЕ ПО-ДОБЪР

 

… ненужен като вехт чадър, забравен след дъжда в тролея,

все по-смирен, все по-добър – тъй тихо на света живея! –

на Царя – ако сторя път – пред мравка опвам магистрала,

и дишам Обич с пълна гръд – последен жител на Шамбала,

дори не знам какво е гняв, какво са завист, мъст, омрази,

пред мъдреците ставам прав! – а от глупака Бог ме пази,

 

и – брат на сетния бедняк, делим си грошовете скъдни

с надеждата, че нявга пак – щастлив, животът ще се сбъдне,

и винаги броя до три! – преди да рекна грешна мисъл,

и не спестих чувал с пари от стихчетата, що съм писал.

Щом нявга събера пети – за сън! – в тревите си зелени,

душицата ми ще лети – към вас – в отвъдните Вселени.

 

1 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 18, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??