Все така
Ранена е Земята. Боледува.
За птиците небето си тъгува.
В нас нещо вчера като че умря.
Началото пък – често е лъжа.
Декорът стар затрупал е света.
Игра забавна - била любовта.
Драматург - е нашата съдба.
Но в режисурата е цялата беда.
Объркани са ролите човешки.
Животът е направил грешки.
Любовникът - не става за това.
Жената видимо - не е жена.
Приятелят говори като враг,
а врагът - като приятел драг.
Старецът е глуповат хлапак,
а хлапакът - скучноват дъртак.
Масовката съвсем ли полудя?
Разпръсна се по цялата Земя,
където сме и аз и ти, той и тя -
вчера, а и днес - и все така…
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова Все права защищены