14.04.2011 г., 17:28 ч.

Все така 

  Поезия » Гражданска
511 0 6

 

 

                                                  Все така

 

                                   Ранена е Земята. Боледува.

                                  За птиците небето си тъгува.

                                  В нас нещо вчера като че умря.

                                   Началото пък – често е лъжа.

 

                                  Декорът стар затрупал е света.

                                 Игра забавна - била любовта.

                                 Драматург -  е нашата съдба.

                                  Но в режисурата е цялата беда.

 

                                  Объркани са ролите човешки.

                                 Животът е направил  грешки.

                                 Любовникът -  не става за това.

                                 Жената видимо - не е жена.

 

                                  Приятелят говори като враг,

                                  а врагът - като приятел драг.

                                 Старецът е глуповат хлапак,

                                 а хлапакът - скучноват дъртак.

 

                                   Масовката съвсем ли полудя?

                                   Разпръсна се по цялата Земя,

                                   където сме и аз и ти, той и тя -

                                   вчера, а и днес - и  все така…

 

                                                            Wali (Виолета Томова)

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъчи ме (грубо казано) една дилема - ако имах избор, дали щях да пожелая да се родя в същото време и да живея отново в този (п)объркан свят, или щях да предпочета да се родя по-рано и да получа поне бегла представа от ценностите, за които говориш, но после да стана свидетел на тяхното падение?
  • "Приятелят говори като враг,

    а врагът - като приятел драг.

    Старецът е глуповат хлапак,

    а хлапакът - скучноват дъртак."

    Светът ни отеснява от предчувствия,
    от печелившите игри на глупостта,
    прозрачната закрила на контурите
    със катинари превъзпитали духа...

  • Харесах, Вили!С поздрави!
  • Има една много добра песен Mad World,този стих ми напомни за неяПоздрави!
  • супер е!наистина е много силно!
  • Вярно е Вили...ама нека да сме сладко луди...объркани са ролите човешки!!!Поздрав!!!
Предложения
: ??:??