15 окт. 2011 г., 09:09

Всеки има нужда от адвокат 

  Поэзия
1332 0 0

Не се ли питаш кой те спасява,
когато сама се вкарваш в бели?
Когато проблемите не се решават
и съвестта ти те гадно вини?
На моето рамо ли, гледам идваш,
готова ли си да плачеш пак и пак,
гордостта си така ли ще искаш -
и всеки има нужда от адвокат!

Дали у вас на леглото, драма след драма,
каквото се роди от една изневяра,
ти ли беше или той, че набързо те хвана,
или съседът, че руси обича да бара?
Какво от мене ще поискаш, даваш ръка
с документи и очакваща гнусен парад?
Къде е бил акъла на всяка една жена,
защото всяка има нужда от адвокат!

И след тебе щетите, убийства и планове,
кой ще те спасява - след отмъщение?
Ако преди за щастие си имала блянове,
сега пред тебе е само едно престъпление.
Какво ще правиш самотна в затвора,
много ли бързаше да извикаш целия ад?
А знаеш какво казват старите хора:
"Всеки има нужда от поне един адвокат!"

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??