Всеки миг във живота е важен,
да потърсиш във него добро.
Да намираш, в омразата даже,
всяка мъничка капка любов.
Да откриваш във мъката – радост
и да бъдеш със нея щастлив.
И да виждаш във старото – младост,
да не бъде животът ти сив.
Да опитваш да бъдеш човечен,
да не искаш – преди да дадеш!
Всеки миг, тъй отдавна отвлечен,
да превръщаш в нестихващ копнеж.
© Ирен Попова Все права защищены