10 мар. 2009 г., 09:28

Всеки по своему 

  Поэзия » Философская
1017 0 5

 

ВСЕКИ ПО СВОЕМУ

 

Строим, мъдруваме и пишем,

възпяваме любови скъпи -

със думи хиляди - все пищни,

във вековечните калъпи...

 

А политиците мечтаят

да бъдат първи жрици в храма,

където ги очаква раят -

подпухнал от самоизмама...

 

По своему щастлив е всеки

в една такава стройна схема.

Но по неведоми пътеки

Животът своето си взема...

 

Добре, че всеки има право

да гледа този свят с почуда!...

И право - нещо да оставя!...

И право - на самозаблуда...

 

И аз, във мислите улисан,

от свои истини погълнат,

отпивам свежа глътка смисъл...

Самозаблудата е... пълна...

© Ванилин Гавраилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??