14 нояб. 2013 г., 18:06

Всичко коз 

  Поэзия » Пейзажная
1892 0 6

 

Земята е с прошарени коси
и старчески петна
от дъжд и кал.
Пътеката до сивия панелен блок
се спъна в тънък клон,
наплю ме с капки тъмна нощ.
Не ù се сърдя.
Трудно е да си самотна майка
на локви, камъни и артефакти,
оставени от някой пес.
Пристъпвай бавно.

 

Излиза дим
от старите софийски сгради,
приличащи
на чаши ароматно капучино
в ръцете на заклет пушач.
Задъхвам се в горчива глътка
градска стачка и мъгла,
докато дъб чертае
протестни лозунги
по сините ръце на хоризонта.
Отсреща куче
дъвче кренвирш от месо,
а автобус
и пешеходец в сянка
кибичат вече втори час
във онзи краен празен бар.
Обменят срички,
пият тихо,
а после
подпират кривата си маса
с късометражния бакшиш.

 

Светът е жаден.
Светът е пълен с гняв,
а петък
обяви банкрут и се изнася.
Кратък вик,
такситата мълчат,
ще дам аналгетик
на болната ми сянка.
И утре пак —
съновидение и всичко коз
до следващия нагласен антракт.

 

© Пепър Формаджи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??