Когато не вярваш в жена си,
а тя е... желана жена,
измами привиждаш в ума си.
Там всичко си има цена:
Прибирах се снощи намръщен,
с гемии потънали в скръб.
А жена ми ме чакаше вкъщи
легнала сластно по гръб!
Не бях прекалил с алкохола,
помислих, че мами ме тя!
Погледнах под мивката в хола
и зърнах там мъжки бедра!
Едва разпознах си - съседа -
намокрен, изцапан и гол.
Поправяше - стара повреда -
В канала изсипваше сол.
Засипах го с тежки въпроси:
Защо от сифона смърди?
И защо из квартала се носи
слух за неверни жени?
Но той бе навярно уплашен,
отпуши канала за миг.
И в миг към дома си отпраши,
сякаш го гонех с камшик!
Полегнах до мойта съпруга,
до скъпата, вярна жена!
Доволен бях с нея. А с друга,
аз щях да усещам воня!
Реших да я гушна, за спорта!
И зяпнах тавана над мен.
Съседът щом почва ремонта,
ще ходя на кино през ден.
Но моята - славна невеста,
отхвърли коварния план.
И ремонта не много уместно
с мъка започнах го сам!
И вече, аз вярвам в жената,
разбрах, че е умна жена!
Не гледам тавана, в кревата,
че всичко си има цена!
Юри
Йовев
Септември
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены