2 июн. 2010 г., 08:19

ВТОРИ ЮНИ 

  Поэзия » Гражданская
1241 1 18

 

 

 

 

ВТОРИ ЮНИ

 

Днес, макар, че тука съм далече,

 Втори юни чествам с теб, Родино!

Вярно, доста време мина вече

 от деня във който аз заминах

 за далечната земя испанска,

 но те моля да не ми се сърдиш!

Да, така е! Станах емигрантка

 и навярно много ме осъждат,

че напуснах мястото на боя,

че зарязах теб и тук дотичах.

Аз не търся гроба на героя,

 моят път, Родино, е различен!

Не жадувам битки с бойна слава,

 искам само да живея честно

 и на дните свои да се радвам,

 докато допиша всички песни!

И, МАКАР ДАЛЕЧ ОТ ТЕБ, РОДИНО,

АЗ НЕ СЪМ БЕГЛЕЦ, А ПРОСТО ПЪТНИК

И СЪС КРЪВ ПОДПИСВАМ СЕ, РОДИНО:

ЕМИГРАНТ НЕ Е РОДООТСТЪПНИК!!!

Затова ще вдигна чаша вино

 тук, в страната, дето днес живея.

Майка си, ще ми простиш, Родино,

че след теб най-много любя нея...

 

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??