8 мая 2011 г., 11:30

Вторник следобед 

  Поэзия » Гражданская
558 0 1

 

Вторник, следобед,

денят така се стече,

че не получих oбед.

Доналд на помощ се притече.

 

Пръв път ми е, ами сега!?

Какво пък толкова,

не е голяма беда

у Доналд да положа глава.

 

Мръсно, занемарено,

задушно, изпотено,

пържено, солено,

лепкаво и загорено.

 

Шум, гъста жега,

за душата ме стяга.

Деца - реват,

клиенти - вонят.

 

Изнемогвам, но чакам.

Примирах от глад.

Вече не, сдадох курса

от прекомерната смрад.

 

Сервират ми, или дори,

по-точно е да кажа –

сервирам си.

 

Чиния, а в нея се мъгли нещо,

неугледно, неопределено,

но oпределено нередно изглеждащо.

 

- Помощ, кажете, каква е таз шега,

  аз си бях поръчала храна.

 

Погледът блед, гласът преварен:

- Поръчахте си Дабъл Мак Чикън.

- Да, Чикън, но несдъвкан!

Почти изкрясках аз, като в лош сън.

 

Тялото се отпусна, рамене повдигна.

А аз в чинията картонена опулих се

и стомахът ми стократно се повдигна,

докато към изхода панически избутвах се.

 

Вън, мисълта ми трескаво тече.

Изведнъж прозирам идеята

на известното «Никога повече»!

И се изнизвам бързо по алеята.

 

Псувах цяла вечер, на корем,

роних сълзи гладни, на обем.

И си казах, че  има някакъв проблем

С този, който у Доналд стъпва всеки ден.

 

***

 

Поредна седмица,

пак е вторник, но по обед.

Аз, в любимото си заведение,

културно пазя поведение.

 

А вътре слънцето пак напича,

моят ред идва и бавно изричам:

- Моля, един Дабъл Мак Чикън.

И лигите ми потичат...

 

***

 

- Защо ли?

Защото ужасът привлича.


© Атина Платинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • да, това беше идеята на стихчето. иначе не знам доколко е вярно при всеки, надявам се все пак да има и такива, които не попадат в капана...
Предложения
: ??:??