Вторник, следобед,
денят така се стече,
че не получих oбед.
Доналд на помощ се притече.
Пръв път ми е, ами сега!?
Какво пък толкова,
не е голяма беда
у Доналд да положа глава.
Мръсно, занемарено,
задушно, изпотено,
пържено, солено,
лепкаво и загорено.
Шум, гъста жега,
за душата ме стяга.
Деца - реват,
клиенти - вонят.
Изнемогвам, но чакам.
Примирах от глад.
Вече не, сдадох курса
от прекомерната смрад.
Сервират ми, или дори,
по-точно е да кажа –
сервирам си.
Чиния, а в нея се мъгли нещо,
неугледно, неопределено,
но oпределено нередно изглеждащо.
- Помощ, кажете, каква е таз шега,
аз си бях поръчала храна.
Погледът блед, гласът преварен:
- Поръчахте си Дабъл Мак Чикън.
- Да, Чикън, но несдъвкан!
Почти изкрясках аз, като в лош сън.
Тялото се отпусна, рамене повдигна.
А аз в чинията картонена опулих се
и стомахът ми стократно се повдигна,
докато към изхода панически избутвах се.
Вън, мисълта ми трескаво тече.
Изведнъж прозирам идеята
на известното «Никога повече»!
И се изнизвам бързо по алеята.
Псувах цяла вечер, на корем,
роних сълзи гладни, на обем.
И си казах, че има някакъв проблем
С този, който у Доналд стъпва всеки ден.
***
Поредна седмица,
пак е вторник, но по обед.
Аз, в любимото си заведение,
културно пазя поведение.
А вътре слънцето пак напича,
моят ред идва и бавно изричам:
- Моля, един Дабъл Мак Чикън.
И лигите ми потичат...
***
- Защо ли?
Защото ужасът привлича.
© Атина Платинова All rights reserved.