Второпортретно
Тих,
неспокоен,
притеснено
усмихнат.
Втренчен -
устремено
нехаен.
Бозаво
костюмче,
оръфана
ризка.
Вратовръзка -
небрежно
червена.
Очички -
играят,
присвити,
сервилни...
Плешива
косичка,
на лъснало
теме -
с типична
пострижка.
---------------
Измъчен,
огризан,
невзрачен.
Насилван,
лигавен,
низък...
Доволен.
P.S. "Не човек, а желязо - казал агентът фашист."
© Гео Лански Все права защищены