23 янв. 2015 г., 22:08

Вулканът 

  Поэзия
292 0 1

 

          Вулканът

 

Покорни  сме вървим в редицата,
един след друг.
Къде сме тръгнали
и как до там ще стигнем?!
Със зъби скърцайки от болка...
Свити сме в юмрук.
Не знам кога ний
знамето ще вдигнем?!

Гнева на хората,
 е като лава на вулкан.
От нас навънка
жупел се разлива...
Но този гняв на хората
 е с тирания обуздан,
че иначе от жупела му 
 много ще загинат!

Защото силата на този
страшен Великан,
е разрушителна
до край и все разнопосочна,
и затова до днес стои
плода му необран,
за туй стои и той
във мъртвата си точка...

И затова е страшен
този адски Великан,
и вместо да създава той
 предимно разрушава,
и неговия тайнствен
 код не е от никого разбран,
и затова голямата заплаха
 си остава!
     27.09.1978г

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Гневът на хората
    е като лава на вулкан.
    От нас навънка
    жупел се разлива...
    Но този гняв на хората
    е с тирания обуздан,
    че иначе от жупела му
    много ще загинат."
    Да, много е коварен този вулкан и всеки ден все повече приближава изригването му. Благодаря ти, че биеш камбаната, но яростта е заглушила ушите му!
    Желая ти лек ден и не спирай да тръбиш с тръбата!
Предложения
: ??:??