15 февр. 2017 г., 01:53

Вяра 

  Поэзия » Другая
677 0 0

Вярвай, дори и когато бури те застигат,

лесно се свежда глава,

трудно, но с вяра се настигат,

всяка мисъл, мъдрост и мечта.

 

Вярата е тази дето дава,

сили в живота да вървиш,

всеки връх и цел да настигнеш,

да се задържиш, дори и когато просто кръжиш.

 

Надеждата, като капка вино се люлее,

утолява жажди навред безброй,

но и тя понякога тъмнее,

и изчезва, като звезда в порой.

 

Дарявай вяра и никога не я отнемай,

прегърни  някой загубил своята следа,

и знай, че и теб ще те застигнат,

вярата, надеждата и любовта!

 

 

 

© Атанаска Чочкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??